Salut femenina

¿Pateixes dolor menstrual, amenorrea, endometriosi… o algun problema relacionat amb l’aparell reproductiu?
¿Tens problemes de fertilitat? ¿Estàs pensant a tenir una criatura i vols tenir el cos preparat per concebre?
¿Estàs embarassada i t’agradaria comptar amb un acompanyament professional en el part i postpart?
¿Estàs entrant en la menopausa i t’aniria bé un suport per atenuar els canvis físics i fisiològics d’aquest moment?

A Irene espinet som un equip de dones de diverses edats i en diverses situacions, totes interessades en la salut femenina; al nostre equip comptem amb una psicòloga, una osteòpata especialitzada en sòl pelvià i un equip de fisioterapeutes formades en tractaments i teràpies enfocades a tractar la salut reproductiva, sexual i emocional de la dona durant les diferents etapes de la seva vida.

Dolor menstrual, amenorrea, endometriosi...

La regla no ha de fer mal; la fase de sagnat del cicle menstrual és, per principi, indolora. És un procés fisiològic natural i saludable que indica que la dona està sana.

Però, culturalment, a la nostra societat les dones hem estat “programades” per viure el cicle menstrual d’una manera molt poc harmoniosa, amb força conflicte, com un inconvenient que afecta totes les esferes de la vida: a nivell emocional, a nivell de productivitat, a nivell relacional…

Quan l’organisme dona senyals de dolor, ens indica que alguna cosa no funciona bé; normalitzar el dolor de la menstruació ens porta a patir desequilibris dels quals no som conscients i a perpetuar malalties que moltes vegades passen “desapercebudes”.

A Irene Espinet estudiem el teu cas concret i valorem com tractar aquest dolor i diverses problemàtiques relacionades amb la menstruació com l’amenorrea, entrometriosi mitjançant diferents tècniques o combinacions d’aquestes:

• recol·locació física de l’úter
• treball del sistema de fàscies
• recol·locació del maluc amb osteopatia
• connectant l’energia cor-úter amb osteoxamanisme
• sanant l’inconscient amb teràpies quàntiques (Despertar de Yoko, SAAMA.1 i LNT).
• a nivell energètic amb acupuntura.

Preparació del cos per a la concepció

Preparar el nostre cos per a un embaràs és com preparar la llar per al nostre bebè. És important estar en bon estat físic i psicològic, tenir uns hàbits nutricionals saludables i treballar el sòl pelvià.

Realitzar un tractament sobre la pelvis millorarà la mobilitat, la innervació i vascularització de les vísceres de la pelvis menor (úter, ovaris, bufeta i recte), així com la flexibilitat dels seus lligaments i làmines, i les relacions amb les zones veïnes (abdomen, columna lumbar, cames i vísceres digestives). Si millorem la funcionalitat del continent, millora el contingut de la pelvis femenina.

A Irene espinet:
• examinem la biomecànica de la pelvis de cara a la implantació de l’òvul a l’úter
• valorem l’estat i recol·loquem l’úter per afavorir funcionament dels òrgans reproductors
• treballem a nivell energètic, del sistema de fàscies i amb tècniques d’osteoxamanisme per afavorir la funcionalitat del cos i agafar consciència corporal i sensibilitat
revisem cicatrius d’embarassos anteriors, d’intervencions quirúrgiques, endometriosi o altres tractaments a fi d’alliberar possibles adherències
• fem atenció a l’aspecte psicològic amb tècniques energètiques i teràpies quàntiques (SAAMA.1, LNT, Despertar de Yoko) ajudant a regular els nivells d’estrès i d’ansietat, a tancar etapes, treballar pors, guarir ferides del passat, preparar-se per a la maternitat…

És important que cos, ment i esperit vagin donats de la mà per rebre aquest nou ésser que volem portar al món.

Preparació part i Recuperació postpart

Treballem de forma interdisciplinària (llevadora, fisioterapeutes i osteòpates) tant en la preparació al part com en la recuperació postpart.

Preparació al part

Preparem el perineu i realitzem sessions de fisioteràpia i d’osteopatia adequades a cada moment de l’embaràs; a més:

• Practiquem tècniques de relaxació per eliminar el cicle Por-Tensió-Dolor.
• Et facilitem eines per gestionar les contraccions de part: ambient, massatge, aromateràpia, “rebozo”…
• Impliquem la parella en el part i com pot tenir-hi una influència positiva.
• Contribuïm a tenir un part menys dolorós sense necessitat de fàrmacs.
• Donem mobilitat a la pelvis per facilitar el part.

Recuperació postpart

El nostre equip realitza tractaments de fisioteràpia, osteopatia i osteoxamanisme a la mare i també al bebè. Alhora que fem exercicis d’hipopressius i Kegel per a la recuperació del sòl pelvià i dels òrgans pelvians.

Premenopausa i menopausa

La menopausa és una etapa de la vida durant la qual la menstruació va desapareixent progressivament; un procés natural que passem totes les dones entre els 45 i els 55 anys i que acostuma a presentar una simptomatologia molt característica (fogots, palpitacions, marejos, problemes de son…) juntament amb canvis metabòlics que poden provocar una disminució de la massa muscular i òssia, augmentant el risc de patir osteoporosi.

També pot originar incontinència urinària, sequedat vaginal o dolor durant les relacions sexuals, restrenyiment, incontinència fecal…

Les nostres tècniques fisioterapèutiques i energètiques combinades amb gimnàstica hipopressiva, el biofeedback, l’electroestimulació… ajuden a pal·liar tots aquests símptomes i a viure aquesta etapa amb plenitud i assossec.

Segueix-nos a...